Υγιεινη & Ασφαλεια τροφιμων

στο σπίτι

 

Διάρκεια: 3 ώρες  

You can share this. Thank you!!!

Κάθε φορά που ετοιμάζουμε φαγητό για τους αγαπημένους μας, θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι το κάνουμε με τον πιο ασφαλή και υγιεινό τρόπο.

Κατά πόσο όμως αυτό το επιτυγχάνουμε;

Έχουν περιγραφεί περισσότερα από 250 διαφορετικά τροφιμογενή νοσήματα. Βακτήρια, Ιοί, τοξίνες, παράσιτα μπορεί να απειλήσουν την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων μέσα από ένα πιάτο.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ στην Ελλάδα, τα τροφιμογενή νοσήματα είναι τα συχνότερα δηλούμενα λοιμώδη νοσήματα. Μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν τα μικρά παιδιά, οι εγκυμονούσες καθώς και οι ευπαθείς ομάδες.  

  • Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; 

  • Ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε στο σπίτι και θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας; 

  • Ποιος είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης μιας πρώτης ύλης; 

  • Πόσο καιρό μπορώ να αποθηκεύσω ένα μαγειρεμένο φαγητό;

  • Ποια είναι η διαφορά της αναγραφής “Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από” και της “Ημερομηνία λήξης”;

  • Πόσες ώρες μπορώ να διατηρήσω ένα φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου; 

  • Πόσες φορές επιτρέπεται η επαναθέρμανση ενός φαγητού; 

  • Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταφέρω το γεύμα του παιδιού μου στο σχολείο; 

Παρακολουθώντας την εκπαίδευση “Υγιεινή και Ασφάλεια τροφίμων σε οικιακό περιβάλλον” θα αποκτήσεις βασικές γνώσεις με πρακτική εφαρμογή για την καθημερινή σου επαφή με τα τρόφιμα. 

Στόχος είναι με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης κάθε συμμετέχοντας να αποκτήσει θεωρητικές γνώσεις αλλά και τεχνικές βάση των οποίων θα μπορεί αποτελεσματικά να αναγνωρίσει και να διαχειριστεί κινδύνους που προκύπτουν από τη διαχείριση τροφίμων. 

Οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν είναι:

  1. Εισαγωγή στην Ασφάλεια Τροφίμων – Βασικές έννοιες
  2. Περιγραφή κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων σε οικιακό περιβάλλον 
  3. Ανάλυση σωστών πρακτικών μεταχείρισης τροφίμων και ατομική υγιεινή
  4. Περιγραφή ορθών μεθόδων καθαρισμού και απολύμανσης των επιφανειών που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα
  5. Σωστή ανάγνωση των ετικετών τροφίμων και τι πληροφορίες μας παρέχουν
  6. Μελέτη περίπτωσης, με διάδραση των συμμετεχόντων για καλύτερη κατανόηση
  7. Χρόνος για ελεύθερες ερωτήσεις και συζήτηση

Σύγχρονη εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση χρονικής διάρκειας 3ων ωρών. 

  • Ατομική βεβαίωση συμμετοχής στην εκπαίδευση
  • Ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό 

Το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε μια προσφορά για την διοργάνωση της εκπαίδευσης στον επαγγελματικό σας χώρο.

Η εκπαίδευση παρέχετε με έκπτωση 20% που προσαρμόζει το τελικό κόστος στα 20 ευρώ σε:

  • Ανέργους
  • ΑΜΕΑ
  • Φοιτητές 

Επικοινωνήστε μαζί μας σχετικά με την εκπαίδευση Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων

* indicates required
Ενημερωτικό υλικό *

Intuit Mailchimp

contact us

Ηρώ Μπεζουργιάννη

Υπεύθυνη διοργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων

 

 

2130485807 6936554651

Solidskills.edu@gmail.com

Ελευθερίου Βενιζέλου 27, Άγιος Δημήτριος